Specialistsjuksköterska

Två nya yrkesutbildningar startar i Sundsvall

Yrkeshögskolan Mitt startar två helt nya utbildningar i höst, till specialistundersköterska inom akutsjukvård och säkerhetssamordnare. Dessutom återupptas paralegalutbildningen.

YH Mitt ansökte i höstas till Yrkeshögskolemyndigheten om att få starta tre utbildningar i höst. För första gången fick de godkänt för samtliga sökta utbildningar.
– Det här är otroligt roligt för oss såklart, men också för berörda företag och organisationer som engagerat sig i ansökan och som nu får den kompetens de behöver för att utveckla sina verksamheter, säger Agneta Lindgren, verksamhetschef på Favi, förvaltningen för vuxenutbildning, arbetsmarknad och integration, på Sundsvalls kommun.
De tre beviljade är de tvååriga utbildningarna till paralegal/juridisk handläggare och säkerhetssamordnare samt den ettåriga till specialistundersköterska inom akutsjukvård.
Utöver de tre beviljade utbildningarna fortsätter Yrkeshögskolan Mitt även med utbildningarna till barnspecialistundersköterska, redovisningsekonom med lönekompetens och vårdadministratör/medicinsk sekreterare.
– Jag tror att våra nya utbildningar kommer att bli lika populära som de utbildningar vi redan har idag och jag ser fram emot många sökande, säger Agneta Lindgren.

Ansökan till alla utbildningarna görs på vuxenutbildning.org fram till maj.

Dela den här artikeln
Share on facebook

Terminalvägen 12 | 861 36 Timrå | Telefon: 060-57 21 50

© 2019 Lokalaktuellt.