Arrangörsgruppen med Dino Vulic, Oskar Vesterlind och Per Johansson vill skapa norra Sveriges största festival. Foto: Frida Sjögren

Festivalen som vill bli störst i norr

Med artister som Zara Larsson och Martin Garrix vill arrangörerna bakom Sensommar slå nytt besöksrekord för den femårsjubilerande festivalen och bli norra Sveriges största festival.

Foto: Frida Sjögren & pressbilder

Förra sommarens festival blev den största hittills. 14 000 besökare lockades till Sundsvall och Idrottsparken.
– Sedan starten 2015 har vi lyckats att bland annat tredubbla besökarantalet, attrahera världsstjärnor till Sundsvall, genomföra den största scenproduktionen som gjorts någonsin i Norrland och därmed kommit en bra bit på vägen att nå vårt mål: att bli norra Sveriges största festival, säger arrangörstrion Dino Vulic, Oscar Westerlind och Per Johansson i ett uttalande.

Enda Sverigespelningen

Bland årets publikdragare finns Martin Garrix som etablerat sig som en gigant i både den elektroniska- och popvärlden de senaste åren. Han spelar vanligtvis på de största festivalerna i världen såsom Coachella, Lollapalooza, Ultra Music Festival och Tomorrowland och gör sin enda Sverigespelning på Sensommar.
– Det är med en enorm pepp vi välkomnar Martin Garrix till Sensommar. Det är precis det här vi jobbat för i fem år, något vi knappt vågat drömma om. Detta kommer att bli den absolut största konserten i modern tid i Norrland, säger festivalchefen Dino Vulic.

Exklusiv spelning

Dessutom står den svenska världsstärnan Zara Larsson på scenen i Sundsvall.
– Vi har kämpat med att få hit Zara Larsson i flera år, hon är en av våra absoluta drömbokningar till Sensommar och i sommar blir det äntligen av. Vi är otroligt stolta och glada att få välkomna henne till en väldigt exklusiv spelning. Vi sparar inte på krutet under festivalens femårsjubileum i sommar med Martin Garrix och Zara Larsson, säger *Oscar Westerlind, vd för Sensommar.
Lamix, HOV1, Fricky, Molly Sandén, Victor Leksell och De Vet Du är andra artister som är klara för årets Sensommar som hålls helgen 5-6 juli.

 

Dela den här artikeln
Share on facebook

Terminalvägen 12 | 861 36 Timrå | Telefon: 060-57 21 50

© 2019 Lokalaktuellt.