Små enkla förändringar kan få stor effekt på ditt välbefinnande.

8 enkla tips som får dig att må bättre i vår

Under våren är det många som önskar sig en storstädning av kroppen. Vi vill känna oss piggare, friskare och vackrare, helst också utan alltför mycket ansträngning.

Det första att tänka på är ambitionsnivån. Hur viktigt är det för dig att se bra ut och hur mycket påverkar det hur du känner dig i övrigt? Hur mycket tid, pengar och energi vill du lägga ner på ditt yttre? Är det värt stora investeringar eller är det något som inte spelar någon som helst roll egentligen? Om du (som de flesta) ligger någonstans mitt emellan så kommer här lite inspirerande tips för den skinnömsning vi så väl behöver så här års.

Morgonrutiner. Se till att ta dig tid för en bra frukost. Undvik att bara ta en slät kopp kaffe på stående fot. Skär istället ner ett äpple i muslin eller gröten. Gott och nyttigt!

Dåliga vanor. Våren är en bra tid att tänka nytt. Det kan vara svårt till en början, men efter en vecka utan förmiddagsbullen har du glömt att du behövde den.

Vardagsmotion. Promenera till jobbet eller affären, ta trapporna istället för hissen.

Fruktstund. Fyll fruktskålen. Gör det enklare att ta en nyttig frukt istället för en macka eller bulle när det kurrar i magen. Dessutom kan du göra fantastiska fruktdrinkar som exploderar av smak och energi.

Rensa. Städa ur garderob och förråd. Rensa och skänk bort de där kläderna du ändå aldrig använder och som bara tar plats. Kanske har du prylar som du kan sälja på blocket – så får du en extra inkomst på samma gång som du blir av med en massa barlast.

Egentid. Ge dig själv tid. Ägna ett par timmar en kväll i veckan åt dig själv. Ta en varmt bad med skrubbing, hårinpackning och insmörjning.

Umgås. Prioritera dina vänner och familj. Studier visar att vi mår bra när vi umgås med människor som vi tycker om.

Aktivera dig. Faktum är att alla aktiviteter, förutom TV-tittande, får oss att må bra. Så börja den där studiecirkeln, syjuntan eller läsecirkeln. Gå på bio, lyssna på en konsert eller gå ut och dansa. Det gör dig lyckligare!

Dela den här artikeln
Share on facebook

Terminalvägen 12 | 861 36 Timrå | Telefon: 060-57 21 50

© 2019 Lokalaktuellt.